donderdag 28 augustus 2014

Tops, maar geen quiltwerk doordat ik niet kan dubbelen

Deze zomer is het af en toe gelukt om te naaien, maar er is niks af. Daarom maar een paar foto's van de tops.
Van 4 charmpacks van Grant Park van Moda.
De layercake van Grant Park van Moda met 6 stoffen van mezelf erbij voor de sterren. Ieder gezinslid zou zich in een ster moeten kunnen herkennen.
De quilt voor Carola en Alex met het groen van hun woonkeuken, gemaakt van 8 charmpacks Front Porch van Moda.

Van de resten van deze en wat aanvullend rood van een charmpack Floral Gathering van Moda heb ik een top gemaakt voor een boxkleed. Die heeft dus eigenlijk haast, want met een heupfixatie past ze dadelijk niet meer in de wagen om te slapen en moet ze dus wel in de box.

Hier is het alleen neergelegd, inmiddels zit het ook in elkaar. Voor de achterkant wil ik iets met deze stof, hoop ik. Die is nog niet af en dat lukt ook niet goed. Ik kan niet staan en bukken met mijn bekken.
Tot zover, ze hangen over het kamerscherm en ik kijk er af en toe naar. Heel frustrerend.





Vest voor Merle

Vorig jaar mocht mijn petekind Merle zeggen wat ik voor haar zou breien. Ze wilde een aquablauw vest van katoen, zonder veel fratsen, maar wel graag met een overslag. Dat heeft met al dat zwanger zijn en  lichamelijk ongemak lang stilgelegen, maar nu vond ik dat het voor haar verjaardag af moest zijn. Voor het feestje, wat later dan haar verjaardag door de vakantie, was het af. Gelukkig, er gingen wat nachtelijke uren inzitten omdat Amia het erg lang volhoudt 's avonds. De rand heb ik, voor vormbehoud, gehaakt en dat ging relatief vlot.
Als grapje heb ik er een muisje bij gehaakt, met een sliertjesstaart. Ze was er best blij mee, maar ik heb het op Irene en Simon gepast en nu valt hij wel erg groot. Ze zal er een beetje in moeten groeien...
Nu mag ik weer verder met sokken voor mijn veel te hard groeiende koters, maat 36, 33 en 27 op het moment!





Poppenbedje unit rood

Maandag was de eerste schooldag. Er stond een houten bedje met een briefje erop. Wie maakt er beddengoed voor me? Dat kan ik nog net, dus ik heb thuis meteen stevige stof gezocht en gevonden en toen ik Martin op moest halen heb ik de maten opgenomen. In de avond kon Martin proefliggen op de matras of het wel zacht genoeg was voor de pop. Goedgekeurd, dus dichtmaken. Dinsdagochtend ging het mee naar school en hadden de poppen weer een aangekleed bed. Lekker rood, niet zo roze, in de hoop dat dan ook jongens ermee willen spelen. Martin misschien, hier thuis is hij ook aardig voor poppen en knuffelbeesten.
Verder ben ik helaas zo druk met andere dingen, zoals PGB voor Martin en de heupdisplasie van Amia, dat er ook regelmatig dingen niet lukken en daar baal ik dan van. Vera houdt nog een tas van me tegoed. Ze was vandaag jarig en ik had nu maar een paar zeepjes en de gehaakte cupcakes voor aan de tas ingepakt. Geen foto gemaakt, vergeten.